Laura Närhen Kuutamolla elokuvaan otettu, vai liekö jopa tehty biisi Se ei mee pois sai minut taas valtaansa tänään. Aikaa olikin vierähtänyt siitä kun olin viimeksi kyseistä kappaletta kuunnellut. Yhä se sykähdytti.

Oli kuin olisin palannut takaisin vuoteen 2002. Se oli aikaa ennen lapsia, aikaa sinkkuna.

Asuin yksin pienessä vuokrayksiössäni enkä ymmärtänyt silloin kuinka helppoa ja yksinkertaista elämäni oli. Elämässä oli silloin omat hankaluutensa, mutta kun on vastuussa vain itsestään kaikki on aika helppoa.

Koko elokuva Kuutamolla sopii täydellisesti kuvaamaan sitä olotilaa. Ongelmat ovat juuri sellaisia kuin siinä elokuvassa. Etsitään romantiikkaa ja eletään sitä niin, että siitä tulee koko elämä. Kun elämässä on tilaa, se on helppo täyttää vaikkapa pakkomielteisellä rakkaudella. Tässä ei kuitenkaan taida olla kyse varsinaisesti rakkaudesta, vaan puhtaasti pakkomielteestä. Kun on tyhjä olo, sen pyrkii täyttämään jollain. Jollain joka tekee itsestä kokonaisen. Ja sitä puuttuvaa osaa kaipaa, niin että se sattuu. Totuus taitaa kuitenkin olla se, ettei kukaan toinen voi täyttää tyhjyyttä sisälläsi. Itsensä täytyy tuntea kokonaiseksi, silloin voi olla aidosti onnellinen -myös parisuhteessa.

Parisuhde on helppo pilata sillä, että pyrkii muuttumaan sellaiseksi kuin kuvittelee toisen haluavan itsensä olevan. Tämä on yleistä ja kuitenkin niin älytöntä. Kuinka kukaan voi koskaan todella rakastaa jotain ihmistä tai olla onnellinen parisuhteessa, jos ihmiset eivät ole aitoja. Kuinka voi itse olla onnellinen parisuhteessa mikäli yrittää olla koko ajan jotain muuta kuin mitä on. Lisäksi, kukaan ei voi tietää mihin toinen ihminen on ihastunut. Turhan yrittää kuvitella toisen haluavan jotain tiettyä käytöstä. Se toinen tietää, tai sitten ei, mikä hänet sai juuri sinuun ihastumaan.

Tunne itsesi, siitä kaikki lähtee. Äläkä odota toisen ihmisen tekevän sinua onnelliseksi. Älä myöskään yritä tehdä toista ihmistä onnelliseksi parisuhteessa muuttumalla joksikin muuksi kuin olet.

Hyvää sunnuntain jatkoa kaikille.

http://www.youtube.com/watch?v=8MYbXNRgnfI